Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2014.01.17. 12:39 Keppi

1-2. hét: Coca-Cola múzeum, suli, egyebek

Beindult az élet újra kint, kialakult az órarendem is. Már jó két hete itt vagyok, így ideje kicsit írnom a kinti dolgokról. Az első héten kialakult az órarendem, így ebben a félévben jobbnál jobb tárgyaim lesznek. Valamint a hétvégén elmentünk a sokak által szidott Coca-Cola múzeumba, amely páratlan élmény volt számunkra.

rsz_1img_1218.jpg

Nem tudom, hogy a hideget felváltó melegnek köszönhető, de nagyon hamar visszarázódtunk a normális kerékvágásba, és már minden olyan, mint ha el sem mentünk volna. Bár a következő hosszú repülőútig még várni kell pár hónapot, addig sem fogok unatkozni.

Ebben a félévben a tavalyi 3 tárgyat megtoldom egy továbbival, ráadásul idén 2 darab 4 kredites tárgyam is lesz. Persze ez az otthoni órákhoz képest eléggé viccnek tűnhet, de itt azért 1-1 tárggyal jóval több munka van, így ha még erre rájön a kutatás is, akkor gyakorlatilag ki is tölti az összes időmet a suli (míg otthon azért mindig maradt időm másra, több kredit mellett is). 

Azt még nem tudom, hogy jövő félévre vissza tudok-e jönni, ez az Advisoromtól függ, hogy tud-e találni támogatást a számomra. Egyelőre azért van ennyi tárgyam, hogy ha maradnék, akkor kaphassak diplomát, persze ezzel még vízum téren is lesz intéznivaló, de még van pár hónap megálmodni. Ha időközben kiderül, hogy nem maradhatok, akkor ebből lejjebb fogok adni. De egyelőre azt sem tudom, hogy melyik tárgyamtól válnék meg szívesen, mert mindet szeretem. Van egy repülőgépek biztonságával foglalkozó tárgy, ahol egy valódi repülőt fogunk elemezni (és ilyet sehol máshol nem tanítanak projekt központúan), van a tavalyi tervezési tárgy második fele, aminek a végén tényleg a versenyre való anyagot kell elkészíteni. Van még egy akusztikás tárgyam, ahol tök jó szemléltetések vannak, bár két hét alatt még csak a rezgőrendszerekről volt szó, már igazán jöhetne egy kis gyakorlatban is használható dolog. Végül pedig egy menedzsment tárgy, ami meglepően érdekes: Innováció címmel, tehát hogyan legyünk innovatívak, hogyan tegyük a cégünket azzá, és hasonló tényleg gyakorlatias dolgok. Kezdésnek egy kép a GT konditerméről, péntek reggel 7 óra körül (a hír igaz, képesek voltunk felkelni ilyenkor csak azért, hogy ússzunk):

rsz_1img_1181.jpg

A hétvégén lazításképp (mert ugye az első hét annyira megterhelő volt) elmentünk a World of Coca-Cola múzeumba, ami baromi jó volt. Egy rakás ereklye mellett volt történelem, pár szó az eredeti receptről (ami néhány napja elvileg kikerült az internetre is), egy 4D-s mozi, egy gyártáslánc, ahol az üvegek felcímkézésétől kezdve nézhettük végig hogyan készülnek a kis kólák, melyekből a végén szuvenírként vihettünk haza. Ami viszont a legjobb volt, az a 60 különböző termék kóstolása. Az összes termék, amit gyártanak, beleértve a valaha volt összes kólát és fantát, ice-tea-ket, és speciális italok, amit mondjuk csak Mexikóban, Olaszországban, vagy Indiában adtak ki. Földrészenként csoportosítva a speciális italokat, valamint nagy automatákból az aktuálisak. Korlátlan mennyiségben, ami persze gyomorpukkanásig való ivászatot jelentett, de utána egy squash keretében a fölösleges kalóriák egy részét talán sikerült ledolgozni.

rsz_11rsz_img_1194.jpg

rsz_img_1196.jpg

rsz_img_1195.jpg

rsz_img_1204.jpg

rsz_img_1209.jpg

rsz_img_1208.jpg

rsz_img_1214.jpg

A héten folytatódtak az órák, és most egy road-trip-re készülünk, holnap reggel megyek az autóért a repülőtérre, utána pedig indul a mandula. Célpont: Charleston. Tevékenység: szörfözés, vagy amit az idő enged. 

1 komment

Címkék: beszámoló Amerika Atlanta Georgiatech


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr665758167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bronan 2014.01.20. 00:03:53

Ez a hely maga a Belga álom! ;)
süti beállítások módosítása