Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2014.08.25. 01:23 Keppi

Atlanta második felvonás - 1. hét: az út, a suli, utak és barátok

Újra itt vagyok Amerikában, egészen decemberig maradok, amikor is hazamegyek, és valószínűleg egy ideig nem jövök vissza. Persze ki tudja még, hogy mit hoz a jövő, de egyelőre minden nagyon szép és jó itt, így nem is igazán szeretnék még a későbbiekkel foglalkozni.

 IMG_3838.JPG

Múlt héten szombaton érkeztem Lufthansával, ahol az eddigi legfinomabb menüt és legkedvesebb utaskísérőket kaptam. Volt két átszállásom is, Münchenben 40 perc majd Frankfurtban 50, de innen késve indultunk. Szerencse, mert elvittek egy szúrópróba szerű ellenőrzésre, ami miatt jó 10 perccel indulás előtt értem csak oda a beszállítókapuhoz. Betereltek egy kis rekeszbe, tele fém asztalokkal (mint egy orvosi rendelőben, vagy laborban), majd amikor a hölgy elkezdte felhúzni a gumikesztyűt nem fogott el kellemes érzés. De szerencsére csak kábítószer maradványokat kerestek rajtam és a cuccaimon. A leszállás után jött a szokásos belépési tortúra, amely során minimum 1 órán át álltam sorban (ebből 40 percet már a kis bódénál, ahol mindenkire 10 percet szánt a TSA embere, gyakorlatilag mini interjút készített velünk, míg az összes többi sor száguldott. De átállni "gyanús" lett volna, most ezt dobta a gép. A hosszú út során még rájöttem, hogy az "agyba dugós füles" sokkal jobb, mint az általuk adott headset, mivel így végre hallottam is valamit a filmekből a repülő hangja mellett. Nem kellett sok, csak 5 tengerentúli út, hogy rájöjjek erre. Ennek örömére 4 filmet is végig néztem, amelyek közül a Transcendet-et és a Grand Budapest Hotelt ajánlom bárkinek. Bár ez utóbbinak nem sok köze van Budapesthez, előbbi pedig nagyon jó cselekménnyel bír.

IMG_3817.JPG

IMG_3834.JPG

IMG_3832.JPG

Antoine is megérkezett hétfőn, miután Amszterdamban megaltatták (de nagy bőrönddel jött órára, egyből a reptérről, úgyhogy a lelkesedésében nem volt hiba). Tegnap már Tanya is itt járt, ő tegnap előtt jött, így idénre egyelőre teljes a csapat. Ioana nem jön vissza idén, úgyhogy vele majd talán Karácsony környékén találkozunk, vagy jövő tavasszal, valahol Európában. Legkésőbb a Szigetközben. :)

Ami az órákat illeti, terveim szerint nem lesz túl kemény félévem, de azért sikerült munkás tárgyakat is választanom. Kell egy szakdolgozat szerű kutatást írnom, amelyen azt fogom folytatni, amivel az elmúlt időben foglalkoztam: akusztika. Erről majd írok még szépen folyamatosan, ahogy lesznek eredmények. Egyelőre még nem tudom, hogy meddig jutok vele, mik lesznek az eredmények, de majd meglátjuk. Sok munka lesz, az egészen biztos. Ezen kívül van egy Leadership Development nevű tárgyam, ami iszonyú érdekes: önmagunk megismerése útján fejleszhetjük vezetői képességeinket. A professzor nagyon híres és jó, egyébként ismer is engem, mivel ő annak az intézetnek a vezetője, akik a nyári amerikai diákoknak való programot szervezték. Tehát első órán az előadón átkiabálva köszöntött a nevemen, és kérdezte, hogy hogy telt a nyaram. :) A 3. órám a Technology Ventures, ahol a nyugati parti start-up filozófiát tanuljuk, és hogy hogyan lehet start-upot alapítani, business plan-t csinálni, illetve meg kell majd a sajátunkat is csinálni, amit fejlesztünk az egész félév során, és végül igazi befektetőknek kell előadni vizsgaként. Szóval nagyon jó és tanulságos lesz. 

Ezeken felül GTA (Graduate Teaching Assistant) munkát végzek, ami abból áll, hogy Statika órákra járok, tartok fogadó órákat, és házikat illetve teszteket javítok. Vizsgákat már nem, az ellenkezik az egyetem elveivel. De így is érdekes lesz. A professzor akivel dolgozom az MIT-n végzett és itt csinált doktorit a GT-en, ráadásul ismer szinte mindenkit akivel egy szobában van az asztalom. Nagyon jó órákat tart, egészen más, mint otthon. Folyamatosan csoportos munkák vannak, interaktív, pörgős, és érdekes. Bár nekem egyelőre hiányoznak a jó kis példamegoldások, de még csak az első hét ért véget.

Tegnap előtt Antoine-nal elmentünk egy autó kiállításra, ahol a 30-40-50-es évek álomautóit csodálhattuk meg, vagyis olyan autókat, amikről akkor úgy gondolták, hogy ilyen lesz a jövőben. Volt téglalap alakú Ferrari, egy autó aminek sugárhajtúmű volt a belsejében, egy másik, amelyiknek jó 4-5 méter hosszú "fara" volt, hogy az áramvonalak szépen összeérjenek, de volt egészen út BMW is, aminek egyfajta spéci bőr szerű anyag volt a borítása, így gyorsan át lehet alakítani a karosszériát, ha úgy kívánjuk. 

IMG_3859.JPG

IMG_3873.JPG

Tegnap (szombaton) Muneeb, egy pakisztáni Fulbrightos házában volt egy potluck, ami végső soron azért lett megszervezve, mert a jövő hétvégére tervezett összejövetelre én nem tudok menni, de nagyon szerettem volna találkozni velük, így megszerveztük. Ettünk és ittunk jókat, persze csak alkoholmentesen. :) 

És akkor a tervekről. Ebből jó sok van, aztán majd meglátjuk, hogy mennyi jön össze. Két út már biztos. Megyek Chicagóba Lin és Antoine társaságában jövő szerdán. Az út pikantériája, hogy busszal, ami 16 órás utat jelent egy irányba. A jövő utáni hétfő a munka ünnepe, így a hosszú hétvégén a repjegy árak iszonyatosan felmentek. Az Atlanta-Chicago-Atlanta út $600, amiből gyakorlatilag a Budapest-Beijing-Budapest út is fedezhető bizonyos időszakokban, úgyhogy jobbnak láttam egy $100-os buszjegyre beruházni. Bár unalmas lesz az út oda egyedül, de szerencsére ezek a buszok jól fel vannak szerelve: wifi, konnektorok, wc, igazából csak egy büfé hiányozna még. Visszafelé már egy busszal jövünk Antoine-nal. A másik út szeptember közepén lesz, amikor Lin-t látogatom meg Pittsburg-ben, ahol most tanul. Ide sem lesz egyszerű az út, mert Cleveland-be vettem a jegyet, úgyhogy onnan megyek majd át autóval (amit onnan bérelek), de ez csak 2 órás út, így elvileg nem jelenthet problémát. Ezen túlmenően ami még nem fix, de szeretnénk Mexikóba menni az őszi szünetben (október 10-15), egészen pontosan most Cancún-ba a repülő jegy $300 alatt van, amiért vétek lenne kihagyni. :) Ennyit egyelőre, a többit pedig majd menet közben.

IMG_3892.JPG

2 komment

Címkék: Amerika USA Budapest Atlanta Georgiatech


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr536632473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pál Torgyik 2014.08.26. 20:23:48

Szia Pisti!

Először is megemelem a kalapom az El Camino, akarom mondani vagyis írni BroCamino csapata előtt. Nagyon szép munka, respect! Az én bakancslistámon is rajta van:) Másodszor pedig boldog újévet kívánok Neked Atlantában, és sok sikert decemberig.

u.i.: Pár napja volt szerencsém a 135km-es Balatonszemes-Kelenföld távot letudni vonattal 3h20min alatt. Az a 16óra sem sokkal rosszabb ne izgulj, plusz keresztül szelheted a whiskey államot, Tennessee biztos szép lesz.

Zárom is soraimat, még egyszer sok sikert és kitartást kívánok!
üdv,
Pali

Keppi · http://keppi.blog.hu/ 2014.09.04. 01:43:34

@Pál Torgyik:

Szia Pali!

Köszönöm szépen! :) És remélem, hogy veled is minden jól alakul. Karácsonykor megyek haza, a szilveszteri bulinkra ha van időd gyere, máskülönben januárban valamikor fussunk össze majd.

Üdv,
Pisti
süti beállítások módosítása