Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.08.22. 20:05 Keppi

Majdnem vége az első hétnek

Az első héten is sok dolog történt, de a leghosszabb nap még hátra van. Ami miatt mégis most írok az az, hogy pénteken délután lemegyek (vagy fel, még nem jöttem rá, hogy lenne helyesen) Gabiékhoz, és valószínűleg csak vasárnap délelőtt jövök haza. Viszont mivel vasárnapra is van már programunk, sushit fogunk csinálni egy lakásavató keretében, így nem tudom legközelebb mikor jutok géphez. 

Kezdésnek egy videó (sajnos angolul van meg csak), hogy miért is éri meg Georgia Tech diáknak lenni. :)

Először a suliról. gondolom ez érdekel mindenkit amúgy is a legjobban. :) Eddig kétféle órám volt: unsteady aerodynamics, és viscous flows. Az első tehát mondjuk az instacioner áramlásokról szól, például a Kármán-féle örvénysorok, gyakorlati alkalmazásban pedig például a helikopter alá rögzített doboz mozgása. Ez egyfajta kapcsolata a szilárd testek dinamikájának és az aerodinamikának. Egy hölgy tartja, és az órát egyébként videón követik még távoktatásban résztvevők is. Ez eddig egész jó, elvileg lesz néhány otthoni projekt feladat is, de nem tűnt vészesnek. Másik óra, amin már túl vagyok a hétre, a súrlódásos áramlások nevet viseli. Ez kevésbé tetszik, elég matekos, és 5 projekt is lesz aminek a nagy részében programozni kell. Egyébként egy indiai tanár tartja, aki önmagában elég vicces, de az az igazság, hogy a tárgy nem tudom mennyiben fog újat adni. Azt majd elfelejtettem írni, hogy mind a két tárgy 3 kredit, egyikből heti 3x50 perc, másikból heti 2x100 perc az óra, és gyakorlatilag minden napra 1-1 jut belőlük, tehát péntek kivételével minden nap 11-kor én már végeztem a sulival. Délutánonként szabad vagyok, ezért már kipróbáltam a konditermet is. Azért itt is beigazolódik az igazi amerikai mentalitás, hogy nincs zárt helyiség légkondi nélkül. A konditeremben nem volt több 18 foknál, ebben egészen biztos vagyok. De egyébként iszonyúan jól felszerelt, bár nem nagy, de minden megvan benne, amire szükségem van. Péntek más a többi naphoz képest, mert akkor a szokásos reggeli unsteady aerodynamics után van még este egy 3 órás aircraft design órám, erről még nem sokat tudok. Talán azért van ilyen kevés órám, mert sokkal több otthoni munkát követelnek meg, nem merném elsőre így látatlanba azt mondani, hogy sétagalopp lesz, bár tény, hogy nagy a kísértés az ügyben, hogy felvegyek még pár tárgyat. A könyveket itt elvileg kell használni, úgyhogy igazi lelkes diák módjára egyből meg is rendeltem őket. A legolcsóbb $ 30, a drágább $ 70. De újonnan mindegyik $ 200 körüli lenne, úgyhogy inkább megtanultam használni az eBay-t és az Amazont. Gyakorlatilag egyébként mindent netről rendelek, könyveket, jegyeket, elektromos cuccokat. Így néz ki az egyik tanterem (egy kis terem egyébként), amikor a biztonság kedvéért fél órával előbb érkezik meg az ember.

DSCN0704.JPG

A héten kedden elmentem egy International Buzz nevű rendezvényre, amely minden kedden lesz, így terveim szerint többször is megyek majd. Itt egy vacsora után feldobnak egy témát, és arról lehet beszélgetni az ott lévő emberekkel. Nem tűnt rossznak első alkalommal. Találkoztam egy francia sráccal, aki szintén Aerospace Mastert csinál. Bár egyébként itt az európaiak nagy része francia. Egyébként nagyjából 200 szervezet van, amelyhez lehet csatlakozni, úgyhogy még szemezgetek majd belőlük. Van például repülőgép építő szervezet, vagy rakéta építő szakosztály is, különféle kultúráknak van szervezetük (például japán, indiai, stb.). További program még, ami a héten lett lefixálva, hogy menni fogunk az egyetem amerikai foci meccseire. $ 50 az egész félévre, ez 7 meccset foglal magába, nem rossz ár. Egy-egy meccsre a jegy egyébként $ 25-90, legdrágább a rivális egyetem, a Georgia State elleni meccsre. Akkora a rivalizálás, hogy még az egyetem indulójában is benne van a "To Hell with Georgia" mondat, így igazán pikáns lesz az összecsapás. Jövő hétvégén a néhányan megyünk NASCAR versenyre, lesz egy egész közel Atlantához, úgyhogy a tervek szerint bérelünk majd egy autót, és úgy megyünk oda. Csak egy kis ízelítő, hogy itt mennyire szeretik a Georgia State University (aka GSU) hallgatóit.

A héten történt még, hogy megrendeltem a laptopomat, egy Lenovo y510p-t. Nagyon várom már, hogy megérkezzen, de elvileg 3 hétig is eltarthat, úgyhogy eleinte a programozásos dolgok nehezen fognak menni. Ígértem még egy posztot az apartmanunkról, nem felejtettem el, csak még mindig rendezkedünk. 

Szólj hozzá!

Címkék: USA NASCAR Atlanta Georgiatech WestMar UGA


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr315471682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása