Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) bme (13) BME (5) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.08.19. 05:12 Keppi

Beköltözés

Szóval beköltöztem! Ma volt a nagy nap, hogy reggel zuhogó esőben bepakoltuk a kocsit, és elindultunk a nagy útra, aminek a vége az lett, hogy immáron egyedül vagyok a csodálatosan berendezett szobámban, amelyhez fürdőszoba is tartozik, és az apartmanunk is kezd egész pofás lenni. Egy indiai családtól még DVD-lejátszót is kaptunk ajándékba.

bekoltozes.jpg

A reggeli eső után tehát nyakunkba vettük Atlantát a vonzáskörzeteivel együtt, és elindultunk a Meat Man-hez. A reggeli zuhé egyébként nem újdonság, mivel az elmúlt napokban nagyon gyakran esett. Kiderült azért, mert hurrikán szezon van. Persze Atlanta nincs a tengerparton, így minket nem fog elvinni semmilyen vihar, de azért a heves esőzések ide is eljutnak. Még egyébként csak alakulnak a hurrikánok, október végéig van idejük, akkor hivatalosan is véget ér az idei hurrikán szezon. Jöhetnek a víznyelők, és a tornádók.

Azért azt megjegyezném az utazással kapcsolatosan, hogy végül az előző posztban látható truck teljes csomagtere az én cuccaimmal volt tele, ebbe persze beleszámolva egy bőröndnyi edény és késkészletet és a Meat Man húsait. Ez egy hentesüzlet, ahol nagyon jó áron lehet kapni húsokat. A jó ár úgy jön ki, hogy van egy Pick 5 akciójuk, amivel 5, egyenként 5 $ értékű terméket kaphatsz meg 20 $-ért. A darált és steak marhahúson át a csirkemellig és lazacig mindenből vásároltam Az egész bevásárlókocsit teleraktam 80 $-ért, ami nagy valószínűséggel elég lesz legalább egy hónapig. Persze addig jó, amíg a többiek nem nagyon akarják használni a fagyasztót, mert akkor gondban leszek. Ez a 80 dollár elsőre soknak tűnhet, de azért annyira nem sok az itteni árakhoz mérve, és azt nézve, hogy legalább 300 dollárt szánok egy hónapban élelmiszerre. Majd meglátjuk, hogy mennyire sikerül tartani ezt a keretet, mert azért étteremben enni drága dolog, akármilyen éttermet (még a Burgen Kinget) sem úszik meg az ember 6-7 dollár alatt.

A WestMar Student Lofts apartmanban lakom, holnap reggel az ő buszukkal megyek az első órámra, ami Unsteady Aerodynamics lesz. Este lesz még egy design órám is, azon mondjuk nem tudom, hogy mire számítsak. Ez még csak az első hét, így még képlékeny a dolog, van lehetőség management órákat is hallgatni, egyet abból sem lenne rossz, de akkor le kell adnom valamit a repülősökből. Persze vannak kevésbé repülős órák is, például az Advanced Design Methods. Az is lehet, hogy felveszek olyan órát, amely csak konzultációkból áll egy tanárral, de ezeket holnap kell megtudakolnom. Remélem holnap este még sikerül eljutnom a konditerembe is, de ma már a csirke-rizs-brokkoli meg lett főzve, úgyhogy Anyu remélem ezt olvasva kicsit megnyugszik. :) Az apartmanról csinálok majd fotót, ha már kicsit feldíszítettük, és kisüt a nap, mert az adott lámpa nem sok fényt ad. Egyébként az ablakom előtt fák vannak, és ha oldalra nézek akkor a fák mellett rálátok a medencére, elég hangulatos hely. A saját fürdőszobám is király, vettünk bele egy csomó kelléket, amik feldobják. A padló egyébként burkolatlan beton (de nem a porzós fajta), kicsit industrial beütése van így a helynek, de akár modernnek is mondhatjuk.

Azt figyeltem még meg, hogy rengeteg helyen lehet Amerikából spórolni, csak az emberek nem figyelnek oda. Gabi nyitotta fel a szemem, hogy például a blokkok hátulját is meg kell nézni, mert sokszor azon van 1-1 ajándék. Rengeteg rendezvény van, amelyen ingyen ételt is adnak - és talán ki lehet fogni normálisakat is.

Szólj hozzá!

Címkék: USA Georgiatech WestMar


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr805466515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása