Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.07.01. 13:10 Keppi

Breaking: Americans in Budapest

Az utóbbi három napban amerikai lányokat látott vendégül a Hotel Keszte*** all inclusive. A történet pontos megértéséhez néhány háttér információt le kell írjak a szereplőkről és magáról a helyzetről is. A GeorgiaTech egy olyan egyetem, amelynek a BSc képzését 4 év alatt végzik el az emberek. Ez nem tűnne durvának, de hozzá kell tenni, hogy ez úgy 4 év, hogy közben évente még a Georgia állambelieknek is 16,000 $-t kell fizetniük (3,5 millió forint), más államból származóak és külföldiek a dupláját. És akkor 4 év, ha nem csak őszi és tavaszi félévben járnak suliba, hanem nyári szemeszterben is. Ez persze rövidebb, és lehetőség van például külföldi szakmai gyakorlatra a végén. Persze amerikai mérnökök hogy kerülnek Budapestre, jogos a kérdés, nem lebecsülve piciny hazánk ipari erejét. A válasz egyszerű: az egyetemen lehetőség van egy mellékszakirány felvételére, amely nekik a "leadership" (vezetés), és viszonylag jó ösztöndíjat lehet kapni "Kelet-Európába".

BUZZ.jpg

Persze mindebből még nem következne az, hogy nálunk lakjanak, de a Carolina Apartman tulajdonosa úgy gondolta, hogy az előre lefoglalt idő vége előtt 2 nappal megjelenik, és elkéri a pénzt, mert kiadta a szobát másnak. Nyilván magyarokkal kevésbé csinálta volna meg, mint külföldiekkel, de hát mit lehet tenni utólag. Logikus volt, hogy a vendégszobát felajánljuk nekik. 

Egyikük Adrianna volt (balra), egy biomérnök lány akivel már korábban többször is találkoztam Pesten, tartottam neki idegenvezetést is (persze Peti idegenvezetése állítólag szakmaibb), a másikuk pedig Alexis, egy közgazdász lány, aki miközben ezen sorokat írom érhet haza Atlantába.

2013-06-29 16.59.19.jpg

Fantasztikus 3 napot töltöttünk együtt. Tegnap előtt a terv az volt, hogy elmegyünk a Csodák Palotájába, ha már mérnökök vagyunk (többnyire) ez érdekes dolog. Odafelé úton kiszúrtunk egy lánycsapat, akik szintén angolul beszéltek. Így ismertük meg Vandát, aki a Semmelweis Egyetemen éppen most szerzett orvosi diplomát (Wáó!), és ezt megünnepelni tartottak barátnőivel egy helyre. Vanda eszméletlenül extrovertált személyiség és azonnal szóba elegyedett velünk. És hogy miért beszéltek angolul? Mert ilyen a stílusa, egymás között is mindig angolul beszélnek. Gondolkodás nélkül meghívott minket a bulijukra. Annyira zavarban voltunk, de persze elfogadtuk, elég vicces. Így lettünk azok a "random guys from the bus" akik belecsöppentek egy buli közepébe. Ettünk, ittunk, jól éreztük magunkat, és még ismerőssel is találkoztam. Kiderült, hogy egy kurzusra jártunk ebben a félévben az egyetemen. Wáó!

Végül eljutottunk a Csodák Palotájába, ahol végigjátszottuk magunkat. Itt készült néhány kép is. Bár kicsit nagyobbra és keményebbre emlékeztem, de azért voltak érdekes dolgok. És bár gondolhatnánk, hogy ez gyerekeknek van, de egyáltalán nem. A játékok mellett maga a fizikai jelenség szépen le volt írva, és nem hiszem, hogy lenne olyan gyerek, aki a Bernoulli egyenletet ismerné, vagy a rezgési amplitudókat pontosan tudná, hogy mire valók. Egy ilyen helyen én napokat tudnék eltölteni. Este még az ökrös kártyára is megtanítottam őket (szül. név: Vigyázz 6!).

2013-06-29 18.07.31.jpg

Másnap a vásárlásé volt a főszerep, majd este Alexis gépre is szállt. Sikerült lebeszélni a taxiról, jó sokat vezettem az elmúlt napokban, de olyan sok csomagjuk volt, hogy ez máshogy nem lenne megoldható. Ma búcsúztattuk el Adriannát, aki előtt még egy hosszú európai turné áll. Most München, aztán Párizs, Amszterdam, Berlin, és még egy hét Olaszországban.

A 3 nap következménye rengeteg új élmény, és köszönhetően a sok angol beszédnek rendszeresen angolul próbálom elkezdeni a mondatokat. Amikor az apartman nevére kerestem rá magyarul gondolkoztam de az ujjaim angolul pötyögték be. Rengeteg új angol kifejezés is a fejemben van. Azt hiszem jó lesz most egy kis pihenés. Valamint, mióta Nándi azt mondta a telefonomra, hogy nem csinál jó képeket, azóta tényleg nem csinál. Amerika előtt be kell szereznem egy fényképezőt.

2 komment

Címkék: európai ösztöndíj áramlástan Budapest Atlanta Georgiatech


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr695385934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bronan 2013.07.01. 16:33:15

Az utolsó tényt csak annyival egészíteném ki, hogy az a telefon előtte sem csinált jó képeket :)
Amúgy azt alátámaszthatom, hogy a csodák palotája tényleg nagyon ütős, csak az a probléma vele, hogy a sok hülyegyerek miatt az igazi műértők nem férnek oda a dolgokhoz :D

Keppi · http://keppi.blog.hu/ 2013.07.03. 07:21:01

@Bronan: Előtte igazából a 16 MPixeles kameráknál is élesebb képeket csinált, de megtört a lelkében valami, amikor leszóltad szegényt. :)
süti beállítások módosítása