Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2014.02.17. 23:10 Keppi

5-6. hét: Antoine szülinapja, és tervek a jövőre

Ebben a félévben láthatóan kevesebb esemény történt eddig, de ennek az az oka, hogy nagyobb kaliberű események vannak kibontakozóban. Márciusban lesz egy Fulbright szeminárium Portlandban, Oregonban (É-NY, tehát az ország másik fele), utána a tavaszi szünetben egy egy hetes floridai autós kirándulást tervezünk, valamint májusban egy két hetes kaliforniai autós kirándulás következik. Tehát jó egy hónapot fogok még utazással tölteni május végéig. 

IMG_1478.JPG

Valamint lebeg annak a lehetősége, hogy kint maradjak augusztus közepétől december közepéig, még 4 hónapra, amely alatt egy diplomát is begyűjthetnék az egyetemtől. Az anyagi részeken még dolgozni kell, de ez az utolsó lépés a nagy cél felé itt kint. Kaptam egy szóbeli ígéretet a mesterképzésért felelős vezetőjétől, hogy júniusban 1 e-mailembe kerül, és szerez nekem egy "grading position"-t, ami azt jelenti, hogy házikat kell javítanom. Nem nagy munka, de havi $750-t fizetne, és elmenne a tandíj, ami együtt egy ütős kombináció, és önerővel könnyen kipótolható. Persze pályázgatok még, amiért továbbra is ezer köszönet az otthoniaknak. :)

IMG_1475.JPG

Múlt hétvégén megünnepeltük Antoine szülinapját, amely során egy elég szép (luxus) taxival vittük el bekötött szemmel a Westin Hotel-be, amelynek a 72. emeletén van egy olyan étterem, amely körbe forog. Azért előtte vethetett egy pillantást még a gépre, majd szem beköt, és indulás, öltönyben, ahogy kell. Mikor kiszálltunk az egyik ember gyorsan kapcsolt, és hangosan mondta, hogy "Üdv a Mekiben". :)  Nem forog gyorsan egyébként, olyan 1 óra alatt tette meg a teljes kört, de szép volt Atlanta éjszakai panorámája. Az otthonról kapott csoki, valamint az általunk készített további meglepetések eléggé felejthetetlenné tették mindannyiunknak.

IMG_1455.JPG

IMG_1461_1.JPG

IMG_1464.JPG

IMG_1462.JPG

Végül következett a buli. Egyébként felfedeztünk egy újfajta taxi programot, az a lényeg, hogy okostelefonnal lehet interneten rendelni a taxit, és a fizetés a programon keresztül történik utólag, nem a taxisnál készpénzben. Elég jó, mert GPS alapján nem igazán lehet átverni az utast, mondjuk itt kint amúgy sem jellemző. És ha 5-6-7-en vagyunk egy taxiban, akkor nem számít drágának. A program maga viszont nagy ötlet, a taxikat méret szerint lehet rendelni, bár valahogy az az érzésem volt vele kapcsolatosan, hogy a vezetők néha mintha nem rég óta vezetnének autót.

IMG_1470.JPG

A múlt héten Atlantát megközelítette egy hóvihar, ami a korábbiakból tanulva nagy ijedtséget és riadalmat okozott. Ennek hála már hétfőn bejelentették, hogy kedden nem kell bejönni, mert hószünet lesz. Ennek hála a hó nem jött meg, egész nap esett, és olyan 5 fok körül volt a hőmérséklet. Szerdára már mondták, hogy bizisten meg fog jönni, ezért újra hószünet lett, és tényleg lett hó is, pontosabban havas eső. Csütörtök természetesen akkor már szünet, mert egyszerűbb megvárni míg elolvad, mint eltakarítani, Azért már próbáltak valamit tenni ellene, így az összes út tele van apró kavicsokkal, de nem félek: jönnek majd bizonyára a kis söprögetős autók, és ezt is letakarítják. A hószünetet kihasználva a héten sikerült rengeteget dolgoznom, és a különböző jelentkezések miatti lemaradást lényegében behoztam, leckéket legyártottam. Felfedeztünk egy baromi jó spanyol éttermet, ahol megkóstoltam a paellát, és minden este megnéztünk valami király filmet. Kényelmes kis szünet volt így, a félév közepén.

Most persze ránk szakad a rengeteg teendő, leadások, zh-k, és egyebek, de már a félév fele lassan el is ment, és még rengeteg utazás is előttünk áll, úgyhogy panaszra továbbra sincsen ok.

Végül a kedvenc képem mind közül. Boldog szülinapot még egyszer! :)

IMG_1473.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: ösztöndíj Amerika Atlanta Georgiatech


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr695813052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása