Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.04.28. 20:20 Keppi

Életképek a félév vége felé

Sok a teendőm így a félév végének közeledtével, ezért mostanában csend honol a blogon is. Ettől függetlenül egy csomó dolog történik, aminek természetesen mostanra már a felét el is felejtettem, de azért megpróbálok röviden mindenről - ami mégis eszembe jut - írni!

Lesz szó túravezetői tanfolyamról, tájfutó versenyről, koncertről és kísérletekről, valamint Amerikáról.

A túravezetői tanfolyamon haladunk, ütemesen szívjuk magunkba a tudást. Ez néha leginkább a robbanómotor négy üteméhez hasonlít, mivel például a beszívott művészettörténeti tudást elég hamar sikerült ki is engedni magunkból. Azért talán lesznek dolgok, amik megmaradnak, például a tereptan egészen biztosan, eszméletlen jó és hasznos órákat tartott Nagy Sanyi. Múlt hétvégén volt is egy tájékozódási túraverseny, ahol próbára tettem tudásomat, és a T (mint Tanfolyamos) kategóriában sikerült elsőként végeznem. Ami még ennél is fontosabb, hogy nagyon élveztem az egészet: reggel kibicikliztem ide a szomszédos erdőhöz, futottam egy jót, tájékozódtam, még a nap is szépen sütött, minden igazán szuper volt. Maga a verseny csak 100 perces volt, és kicsit megijedtem amikor a 90. percnél még az erdő másik felében voltam. Nagyot futottam a célig, és sikerült hibapont nélkül beérni. Jövő hétvégén lesz a gyakorlati elővizsgánk Pusztamaróton (Gerecsében, Nyergesújfalu közelében). Looking forward to it.

Nem rég voltak a Közlekedésmérnöki Kari Napok, ahol egy fergeteges Paddy and the Rats koncerten voltunk Nándival, ráadásul nem csak Anikó jött el, hanem még 2 gépész évfolyamtársammal, Orsival és Bencével is összefutottunk.

Időközben halad a buborékos kísérlet is. Igazi embermágnes lett a jó idő beköszöntével. És hogy már mi is elértünk egy olyan szintet benne, hogy az egyetemen kint tudunk kísérletezni, igazán boldog pillanatokat vihetünk az emberek napjába. Mindenki meglepődik, sokan csak megállnak nézni őket, néhányan nekiállnak futni utánuk. Az egyik legviccesebb jelenet az alábbi videón található 2:53-nál, jól mutatja, hogy mennyire érdekes a kísérletünk.

A szakdolgozat is szépen halad, múlt pénteken, a szülinapomon kellett prezentációt tartanom arról, hogy hogy állok vele. 

A szülinapomon egyébként a Trófeában voltunk, ami természetesen eszméletlenül jó volt, mint mindig. Aki esetleg nem tudná (de számára szempont lenne): a Visegrádi utcai Trófeában nagyjából 10 fajta koktél is van az árban, a Sex on the beach-től kezdve a Tequila Sunrise-on és Mojiton át a Pina Coladaig. 

És végül, de talán nem utolsó sorban, kiderült, hogy hová megyek jövő szeptembertől Amerikán belül. Volt olyan egyetem, amelyik megköszönte a jelentkezésem, de elutasított, volt, amelyik azt mondta, hogy tárt karokkal vár, és volt még 1, amelyik nem válaszolt, azonban a határidő ketyegett, így végül hosszas rágódás után elfogadtam egy hízelgő ajánlatot, a ....

(folytatás következik)

Szólj hozzá!

Címkék: koncert ösztöndíj tájfutás USA túravezetői


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr445233647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása