Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.02.18. 00:09 Keppi

Kézilabda

Éppen életem egyik legjobb meccséről értem haza, és annyi élményem volt már ezzel kapcsolatban, hogy muszáj írnom róla.

Sok jó meccsen voltam már a mai előtt is. Tisztán emlékszem, hogy először Gábor beszélt rá és ekkor szerettük meg igazán a csapatot. Akkor, amikor 2011-ben az előző két év BL győztesét egy időn túli hetessel a szemünk előtt szögezték a padlóhoz, parádés volt.

Azt tudni kell, hogy a magyar női kézilabda bajnokság hasonlít a spanyol focira olyan értelemben, hogy két csapatos. Bár nem szerencsés talán ilyen eltérő dolgokat egymáshoz hasonlítani, pláne nem szeretném megbántani azokat, akik másképp gondolják, de tény, hogy itthon a Győr a legerősebb csapat, amiben nem kis szerepe van az Audi szponzorálásából befolyó pénznek - ők gyakorlatilag a világ legerősebb keretével játszhatnak, és bárkit megvehetnek és ha játszanak akkor ők bárki ellen esélyesek. A másik nemzetközi szinten is komoly magyar csapat a Fradi, akik viszont főleg a saját utánpótlásukra alapoznak, és ritkább az, amikor külföldiek játszanak benne. Nos, mi a Fradi meccseire járunk már egy ideje, ezek közül is főleg a nemzetközi kupameccsekre, bár volt már Győr elleni bajnoki döntő is. 

Végig drukkoltuk a 2011-es és 2012-es KEK (Kupagyőztesek Európa Kupája) sorozat itthoni meccseit, két nem akármilyen KEK győzelmet ünnepelhettünk, és bár tudtuk, hogy a Fradi nagyon erős, sajnáltuk, hogy annyira mégsem, hogy a Bajnokok Ligájában is indulhasson. A KEK a 2. számú sorozat, a Bajnokok Ligájában való indulásért pedig a BL legnagyobb esélyesét, a Győrt kellett volna megverniük a magyar bajnokságban. Idén azonban indulhattak végre a BL-ben, ahol a csoportkörből könnyedén tovább jutottak, és már a 2. csoportkörben (legjobb 8 csapat) is 3 meccset megnyertek, a hatból. Ma éppen a Ljubljana ellen, akiket a Győr és a Larvik mellett a sorozat esélyesének tartják. Nem is ez a lényeg - persze ez sem utolsó - hanem az, hogy mekkora élmény is egy ilyen meccs.

Van összehasonlítási alapom, és nekem a kézilabda meccsek sokkal jobban tetszenek, mint például a foci meccsek. Legfőképp azért, mert sokkal pörgősebb, percenként lehet tombolni, míg foci meccseken jó, ha meccsenként 2-3 olyan alkalom van amikor örülünk, máskor csak bosszankodunk. Ráadásul ezt bent játsszák, nem esik a fejünkre az eső meg a jég, és a lányok is szépek. Amikor pedig 2-3000 ember ugrálva ünnepel egy gólt, egy klasszis megoldást, vagy amikor a meccs végén odajönnek a csajok ünnepelni (és először szigorúan a B-Középhez) az igazán semmivel össze nem hasonlítható érzés. 

Mindenkinek bátran ajánlom a kézilabda meccsre járást, mert egy nagyon jó és új élmény. Én már nagyon sok embert el tudtam csábítani magammal, és mindenki imádta a légkört. Nem sokára (március 9-én) lesz egy románok elleni meccs, ami persze alapból is különleges lenne, de nagy eséllyel ki-ki meccs lesz. Persze optimistán nézve már csak nekik lesz tétje, mert a Fradi csoportelsőként továbbjut, mi más történhetne? Még talán van néhány jegy a meccsre, az autóban pedig még biztosan van hely is. És hogy mire számítok: eddig az összes nemzetközi meccset megnyerték amin kint voltunk. Szurkolás lesz. Erre pedig biztos, hogy nem lesz panasz - szerintem az ország legjobb szurkolótáborával rendelkezik a Fradi női kézilabda csapata.

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda induló BL FTC KEK


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr515085609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása