Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2012.06.13. 14:48 Keppi

Épilogue

Avagy utóhang, egyfajta zárás. Amit már régen meg kellett volna írnom, csak amikor volt rá időm nem jutott eszembe, máskor meg az iskola és egyéb teendők miatt nem is volt rá időm. 

Most a párizsi út következményeiről, az azóta történt dolgokról.

BME Mechanical Engineering Modeling mesterszakának első félévet végeztem el, ami minden elképzelésemet felülmúlta. A Gépészkar tényleg jó, a tanár felhozatal sztárparádé: az áramlástan az Áramlástan Tanszék vezetője, a mechanikát a Műszaki Mechanika Tanszék vezetője, egyébként a kar dékánja, a matekot a Diffegyenletek tanszék volt vezetője, és az egyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese tartja, és így tovább. Nagyon érdekes órák, nagyon színvonalasak. Tudnak angolul, folyton beszélnek a lehetőségeinkről, és folyton dicsérnek minket, hogy mi vagyunk a kar elitképzése. Ez persze jól esik az embernek. :)

Demonstrátorkom az Áramlástan Tanszéken, ugyanitt 2 TDK projectben is dolgozom. Az egyik az épületek körüli áramlás megjelenítése helyszíni kísérletekkel, amihez óriás buborékokat szeretnénk előhozni - éppen a szükséges spéci anyagok beszerzésén dolgozom - és mintegy buborék mezőbe burkolni a vizsgált épületet. A másik egy úgynevezett mikrofontömbös mérés, amely során egy megfelelően elrendezett táblányi mikrofonnal lehet a különböző járművek és alkatrészek hangkibocsátásáról gyakorlatilag egy színes fényképet készíteni. Fénykép és animáció a hangról. Háttérben a tárgy, és előtte színesen, szépen, magának a hangnak az eloszlása precízen lebontva hogy honnan milyen hang származik, kis mikrofon ikont ha rávisszük az egyes részekre akkor meg is lehet hallani, hogy innen vajon a kerregő, vagy a kattogó hang jön. :) Például meg lehet mondani nagyjából 1 perc alatt, hogy ha valamelyik berendezés zajos, akkor pontosan honnan jön ez a zaj (a zaj pedig általában hibára utal), amit máskülönben az egész motor szétszerelésével és esetleg több napos munkával lehetne csak másképp. Egy érdekes videón itt arról, hogy mire lehet ez jó, 4.40 mp-tőlhttps://www.youtube.com/watch?v=pz5SlQpX3xQ 

Tartottam a Baross koliban egy előadást/beszámolót olyan érdeklődőknek, akik Erasmussal szeretnének külföldre menni. Ez olyan jól sikerült, hogy az Erasmus iroda vezetője elkérte a prezentációmat, és megkért hogy ha valamikor az iskolát kell képviselni egy Erasmusos fórumon, akkor legyek én az, aki mehet. Persze szívesen vállaltam, de azóta semmi konkrét nem történt ezzel kapcsolatban. De a lényeg az, hogy sikerült több embernek is felkelteni az érdeklődését, ráadásul két jó barátom Nándi és Dávid, akik kint is voltak nálam talán ennek köszönhetően döntöttek úgy, hogy belevágnak saját Erasmusos kalandjukba a következő félévekben (már mind a ketten megnyerték a pályázatot, Svédország 2 egyetemére. Nándi szeptembertől megy, Dávid azt követően januártól). Sok sikert nektek srácok, és majd megyünk látogatni!! 

Időrendi sorrendben ezt követően kaptam meg az ENSAM-ról az eredményeimet, amiken azért izgulhattam rendesen. A probléma az volt, hogy a tárgyak csoportokba voltak szedve, és ha a csoportból 1 tárgyat is elbukok, akkor az egész csoportot bukom. Márpedig ha 1 csoportot is bukok minimum 10 kreditet bukok, ami azt jelenti, hogy mehetek vissza nyáron pótvizsgákra, vagy fizethetek vissza az egyébként is kevés Erasmus támogatásból, lévén minimum 21 kreditet meg kell csinálni a felvett 30-ból. 
Ám legnagyobb meglepetésemre minden sikerült, sőt, mindenem A lett, vagyis 5-ös. 30 kreditnyi 5-ös! :) 2. lettem a 20 fős osztályból, megelőzve például azt a bolgár srácot, akit azóta már felvettek az MIT-re. Ez így a tökéletes lezárása volt az útnak!

Az ösztöndíj során elvégzett tárgyaimat egyébként a mai nap fogadták el. Mondjuk a kérvényt is csak nagyjából 3 hete adtam le. Sikerült kiváltani 1 tárgyat, amiből pont holnap lenne a vizsgám, így ünnepélyesen is beköszöntött a nyári szünet. :) A többi 26 kreditet szabadon választhatónak fogadták el. Kicsit bonyolult volt, mert előző félévben még Közlekedésmérnöki BSc-re jártam, ahonnan már elkészítették a diplomámat is (de diplomaosztó csak következő félévben lesz), míg ebben a félévben már Gépészmérnöki MSc-re járok, így másik karra, másik képzési szinten. Úgy hidalták át a problémát, hogy elfogadták minden tárgyamat a mostani félévre.

Összességében elmondhatom, hogy az ENSAM-on töltött félévem minden tekintetben maradandó élmény volt, és az így szerzett emlékek és tapasztalatok mindig el fognak kísérni. A naplómat nem fogom rendszeresen folytatni, illetve ha igen, akkor arra fel fogom hívni a figyelmet Facebookon. Köszönöm annak a rengeteg embernek, aki olvasta a blogomat. Magam is meglepődtem, de míg kint voltam sokszor napi 20-30 ember is is nézegette, amitől rendkívüli módon boldog lettem. Köszönöm Mindenkinek!

És most kezdődjék a nyár. :)

xyar.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bme


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr164585783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása