Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2011.10.07. 20:27 Keppi

Ma chambre

Breaking news: van új billentyűzetem. Beruháztam rá, 10€-ért vettem egyet. Sajnos az összetekerhető szilikonos billentyűzet nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mondjuk ez sem tökéletes, mert a francia kiosztás van rajta (nem qwerty), de qwerty-ként működik, így legalább gyakorolhatom a vakon gépelést, mert ha ránézek csak összezavarodom :)

Ma a szobámról fogok írni. Röviden: 345€-t fizetek havonta érte. Ez az itteni viszonyok között jónak számít, ennél olcsóbbról nem igen hallottam még. Illetve hallottam 200€-ért egy olyanról, amihez nincs zuhanyzó se wc. Ismerek olyat, aki a közelben lakik, és 700€-t fizet havonta albérletért, a suli mellett lakó srác pedig havonta 1500€-t. Bár ő 1 perc alatt a suliban van, de talán ekkora különbség miatt már ki lehet bírni a 25 perces utat.

A Cité Internationale Universitaire területén lakom (http://www.ciup.fr/en/), aminek számos előnye van. Egyrészt, hogy körülöttem van 10.000 diák, akik nagy része szintén külföldi. Van külön Resto-U-s étterem, BNP bank, CAF iroda, posta, foci pályák, parkok, uszoda, és mindez a kerítésen belül persze. A közeli Cité Universitaire RER B megálló 10 percre van, de a T3-as villamosvonal is ennyire, így gyakorlatilag a közlekedés ennél jobb nem is lehetne. A gond az, hogy pont a campus szélén lakom, így viszonylag sokat kell sétálni hogy elérjek bárhova is. A legközelebbi boltba 20 perc alatt érek, így ha akár csak 1 baguettet szeretnék enni is 1 órát kell áldoznom az időmből. A másik hátránya a Boulevard Périphérique: http://en.wikipedia.org/wiki/Boulevard_P%C3%A9riph%C3%A9rique. Ez egy M0 szerű út Párizs körül, és pont az ablakom alatt megy. Szerencsére a ház hangszigetelése jó, a légy zümmögését is hallom csukott ablaknál. Viszont ha kinyitom az ablakot, abban nincs köszönet: 

És akkor következzen a szobám. Az első képen rögtön a látvány, ami a belépés után látható. Balra egy magas szekrény, amiben a bőröndöm van és az ingek lógnak. Jobboldalon látszik az ágy. Az ablak alatt (amin a kép készítésekor nagyon szépen sütött be a nap) van egy faltól falig érő asztal. Jobbra lent a papírjaim és a füzeteim, alul pedig a gyorsan elkészíthető kaják. A falon lévő polcokban vannak a füzeteim, és a reggeli illetve az alkalmankénti vacsora kellékei. 

A második képen már egy kicsit beljebbről majdnem ugyanez. A szemben lévő épület a kolim főépülete. Balra a ruháim, az asztalon pedig a Norbiéknak szánt sárgadinnye, amiről utólag kiderült, hogy sütőtök :D Ezúton is bocsi :p Egyébként Norbi elküldte a legutóbb kérdéses termékneveket. A kenhető diós sajt az U termékcsalád Fromage aux Noix á tartiner névre hallgató terméke volt a testes vörösbor pedig Chateau Canredon Saint Chinian.

A következő képen pedig ágyam látható, fölötte van egy olvasólámpa. Egyébként még csak huzattal takaróztam a kép készítésekor, de 3 nap alatt nagyot fordult a világ, ma már esik, és hideg van, úgyhogy el kell kezdenem majd használni a vastagabb takarót is.

Az utolsó képen pedig a szobámban a bejárattól egyből jobbra található mosdókagyló van. Fölötte egy kis üveges szekrénnyel. A jobb megfigyelők engem is kiszúrhatnak a képen.

2 komment

Címkék: koli ensam


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr793286157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexi6 2011.10.08. 01:08:51

Drága Pisti!

Örömmel olvasom a blogodat az első bejegyzésed óta. A mostani különösképpen tetszett,főleg azért,mert láthattam a szobád részeit,mert a webkamerából nem sok látszódott múltkor. :) Ahhoz képest,hogy 345€-t fizetsz havonta érte,szerintem nem olyan rossz. Ahogy elnéztem szép,tiszta a szobád,és fényes. Pompásan süt be a nap sugarai az ablakodba.
Viszont ami mosolyt csalt az arcomr az a sárgadinnyének hitt sütőtök volt. Remélem semmi esetre se dobtátok ki,s a Norbiéknak van sütőjük,mert a sütőtökben rengeted vitamin van,főleg ígyősszel és télen a legjobb fogyaszni. A sütőtökben A-vitamin,béta-karotin ( a répát néha erre lelehet cserélni) E-vitamin,B2- és B6-vitamin,ezenfelül folsavban gazdag,de számos ásványianyagot is tartalmaz,ami jó a testenk és a léleknek,ha megeszünk belőle egy adagot. :) Ahogy elnéztem az ablakodból a látványt,remélem tudsz aludni ebben a párizsi nagy esti forgalom mellett. :) Hiányzol! :) Puszi

Keppi · http://keppi.blog.hu/ 2011.10.08. 12:10:52

@Lexi6: Drága Alexa! Te is hiányzol! :) Köszönöm a kedves szavakat, és hogy olvasod a blogom. A sárgadinnyének hitt sütőtök egy olyan Pistis dolog.. Anyuval voltam piacon "gyakorolni" az itteni életre, és vettem én már barackot is, amiről itthon kiderült hogy alma. :)
Egyébként igazi téli csemege a sütőből kivett forró sütőtök mézzel :)
süti beállítások módosítása