Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2014.07.10. 10:00 Keppi

Kalifornia 6. rész: 1-es út

A kaliforniai teleregény utolsó előtti fejezete következik. Érdekesség, hogy amikor ezt írom már rég aludnom kellene, mivel holnap indulok az El-Caminóra Nándival. Másik érdekesség, hogy amikor viszont ti ezt olvassátok (mivel úgy időzítem, hogy 1-2 naponta jöjjenek a fejezetek), akkor viszont már bőven ott leszünk, mi több, ha minden jól megy már Pamplona után gyaloglunk, ahol láttuk például a bikafuttatást is. Talán már egy-két vízhólyagon is túl leszünk eddigre, és készítünk egy videó-blogot, amit majd hazaérkezésünk után megvágunk. Szóval most érdemes ránk nézni, mert ha eddig minden rendben volt, akkor innentől már minden rendben is lesz. :)

Kaliforniai kalandjainkat viszont ott hagytam abba, hogy Bakersfieldből elindultunk az 1-es út felé, pontosabban a Morro beach-re. Az idő továbbra sem volt kegyes, de a parton lévő sok növényre gyűlő légy-szerű állatok legalább abban is meggátoltak minket, hogy napozni kifeküdjünk, ha már az sütött. De láttunk szörfös lányokat, illetve egy gyönyörű sziklát, amely megfogott egy felhőt, és ez az összhatás tényleg fényképekre illő látványt nyújtott. Ahogy innen északabbra mentünk pedig egyre nehezebbé is vált a fürdés, mivel a víz rendesen elkezdett hűlni. Egyébként ez egy nagyon szép megálló hely, feltétlenül ajánlom.

DSCN3308.JPG

DSCN3300.JPG

DSCN3301.JPG

Ezt követően a Moonstone beach-en álltunk meg, amely arról kapta nevét, hogy a sós víz az apály és dagály során a puha követ olyan formájúra, olyan lyukacsosra koptatja és csiszolja, amely miatt az holdbéli kövekhez lesz hasonlatos. Eredeti terveim szerint egy marokra valót szerettem volna gyűjteni, de ezen a napon már megelőztek. Itt viszont vigazdíjként ettünk egy nagyot: végre a pulled pork-os szendvicset és a szeletelt marhás szendvicset is meg tudtuk kóstolni. Ettől már új erőre kaptunk és jöhetett a történelmi 1-es út, amelyen szinte végig Jocó vezetett, míg én hátul pihengettem az elmúlt napok fáradalmait.

DSCN3322.JPG

DSCN3321.JPG

DSCN3327.JPG

Azért így hátulról is sikerült kiszúrni azt a helyet, ahol a fókák gyülekeztek, de rengetegen. Pontosan nem emlékszem, hogy milyen fajtájú fókákkal volt dolgunk, talán a "harbor seal" volt az angol szó rá, de nagyon aranyosak, és büdösek voltak. Az egyik a szemünk láttára kezdett megenni egy a műanyag palackok vagy sörök 6-os csomagba szorításához használatos műanyag darabot, aminek hatására a körülöttem lévők sikoltozni kezdtek, de ő ezzel mit sem törődve csámcsogott rajta, majd szerencsére ott hagyta. Azért nem véletlenül mondják, hogy az óceánok és a környezet szennyezése káros az élővilágra. Nem hiszem, hogy a fóka ennek a műanyagnak a megemésztésre lett volna tervezve. 

DSCN3344.JPG

DSCN3337.JPG

DSCN3340.JPG

Az 1-es út mentén rengeteg helyen meg lehet állni fényképezni, és a látvány szinte mindig lenyűgöző. Ráadásul meleg is van, úgyhogy még ha máshol nem is túl szép az idő, itt jót lehet napozni. :)

DSCN3360.JPG

DSCN3368.JPG

DSCN3378.JPG

Monterrey közelében megálltunk strandolni, mivel szépen kisütött a nap. Érdekessége viszont az volt a helynek, hogy a vízbe gyalogolva a Yosemite-völgyben található Merced patak vizéhez hasonlatos érzés kerített hatalmába: szó szerint lefagyott a lábam. Tehát, ha egy hullám a bokádig teríti be a lábfejed, de közben fizikai fájdalmat okoz akkor tudod, hogy ez a víz iszonyú hideg. Itt pontosan ilyen hideg volt, nem véletlenül fürdenek itt már a fókák is.

DSCN3398.JPG

Végül az 1-es úton kisebb kalandok után eljutottunk Monterrey-be. A kisebb kaland az üzemanyag utánpótlást jelentette, ugyanis mi mindig próbáltuk optimalizálni, és a legolcsóbb helyen jól megtankolni. De mivel az 1-es út mellett nem volt város, de még csak falu sem, így itt ami volt benzinkút annak ára gyakorlatilag a Death Valley közepén lévő kút árával vetekedett. Monterreyben természetesen Moneterrey Jack sajttal, és egy kaliforniai borral ünnepeltünk, miután végignéztük a tengertparton a gyönyörű naplementét. 

DSCN3420.JPG

DSCN3427.JPG

DSCN3428.JPG

DSCN3429.JPG

A San Francisco felé eső Salinas városában éjszakáztunk, hogy másnap reggel belevethessük magunkat Palo Alto-ba, majd a nagyvárosba.

Szólj hozzá!

Címkék: Amerika USA San Francisco Road Trip 1-es út


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr986469113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása