Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.03.04. 19:54 Keppi

Masszázs tanfolyam és egyebek

Igyekszem minél hasznosabban tölteni az időt amíg az amerikai egyetemek válaszaira várunk. Jó lenne persze ezt minél előbb tudni, mert több ember is függ ettől valamilyen szinten, de azt mondták, hogy adott esetben akár áprilisig is várnom kell rá. Bár hallottam pletykákat, így kezdek megnyugodni, de csak akkor írok ilyen témában, ha már teljesen biztos lesz bármi is. Most még semmi sem az. A várakozás nehéz, ezért is örülök annak, hogy beiratkoztunk egy svédmasszázs tanfolyamra még januárban, ami most fejeződött be. Ez jól eltereli a gondolataimat a felvételi eredményeken való izgulásról. Ezen kívül az elmúlt héten voltam Petivel a Vakok Intézetében egy koncerten az Idegenvezetők Világnapján (február 27), valamint egy amerikai Fulbright ösztöndíjas előadásán Judittal a Közép Európai Egyetemen.

Időrendben haladva az Összhang Alapítvány koncertje múlt vasárnap volt, és a Vakok Intézetének Nádor termében került megrendezésre. Kiderült, hogy itt található az ország legnagyobb ólomüveg ablaka. Ólomüveg úgy keletkezik, hogy jó minőségű üveghez ólom-oxidot adagolnak, így megváltozik a fénytörése tehát más lesz a színe. Ironikus, hogy Magyarország legnagyobb ólomüveg ablaka egy olyan épületben van, ahová főként vakok és gyengén látók járnak. Erről bővebben itt lehet olvasni, azért ez ide kívánkozik.

Tímár Péter egy interjúban így nyilatkozik az ablakról a Vakvagányok c. film kapcsán:" Amikor megláttam a színes ablakot, az első ostoba reakcióm az volt, hogy minek a vakoknak ez a csodálatos ablak. Később értettem meg, mikor már beszélgettem velük, hogy a gyerekek tudják, az az ablak gyönyörű. Azzal a tudattal lépnek be a terembe, hogy valami nagyon szép sugárzik rájuk."

Forrás: olomuveg.blog.hu

olomuveg.jpg

Maga a koncert is érdekes volt  persze. Komolyzene, zongora, hegedű, orgona, gitár és ének. Erről eszembe jut, hogy nem sokára lesz Tündének is koncertje Pesten, várom már. Ami nekem a legjobban tetszett egy magyar zeneszerző darabja volt, de sajnos nem találtam meg még youtubeon sem Borlóy Rudolf számát. És hogy kerültünk mi ide? Egy visszatért Fulbright ösztöndíjas tartott egy virtuális sétát a Berkeley akadálymentesített campusán szerzett tapasztalatairól két zeneszám között, ezért lettünk mi, Fulbright ösztöndíjasok is meghívva.

Ezt követte szerdán délután egy remek előadás James Oberly főszereplésével a CEU-n. Oberly egy amerikai egyetemi oktató, aki Fulbright ösztöndíjjal Magyarországon kutat és tanít ebben az évben. Magyar felmenői vannak, ezért jött hozzánk, és a Károlin idén az amerikai indiánokról, és a bevándorlókról - különleges figyelmet fordítva a 4 millió osztrák és magyar bevándorlóra - tart előadásokat. Most az indiánokról, és a lehetséges jövőjükről beszélt. Ugyanis az a furcsa helyzet állt elő, hogy ugye mindenki tudja, az amerikaiak mennyire szeretik az olajat. Kiderült, hogy hatalmas olajmezők vannak éppen indián rezervátumok alatt, amiket ha az indiánok kitermelnének és eladnának, akkor ebből fenntarthatóvá válna a közösségük. Ugyanis néhány indián közösség szerencsés volta ellenére (ők tudtak kaszinókat építeni) a legtöbb fenntarthatatlan pályán van. De hogy ez lenne nekik a jövő? Hagyni fogják egyáltalán ezt nekik? Én nem hiszem, de a következő évtizedben választ kapunk erre a kérdésre.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a masszázs tanfolyamról. Nem lettünk profi masszőrök természetesen (bár papírunk már van róla, amivel lehetne dolgozni), de hatalmas élmény volt. Ahhoz, hogy tényleg jók legyünk, még évek gyakorlása és tapasztalatok szerzése szükséges. A svédmasszázs Európában a masszázs legelterjedtebb fajtája, többek között a sportmasszázs és a gyógymasszázs alapját is svédmasszázs fogások adják. Egy rakás dologra jó a stresszoldástól kezdve fejfájások csillapításán és a teljesítőképesség fokozásán (izmok állapotának javítása) át krónikus, ortopédiai, reumatológiai és belgyógyászati megbetegedések kezeléséig. A lista közel sem teljes, de kedvcsinálónak ennyi is elég, akit érdekel olvasson utána bátran. Lehet frissítő (reggel, sportolás előtt), vagy relaxáló (este, sportolás után) formában is végezni. Rengeteg dolgot írhatnék róla, de inkább rövidre fogom. Nagyon rég óta szemezgetek masszázs tanfolyamokkal, mert aki tud masszírozni az nem csak segíteni tud másoknak (egy bizonyos szinten), de ez egy jó kapcsolatteremtő és beszéd téma is. Nem is beszélve arról, hogy életem utóbbi 5 évében műszaki témákkal foglalkoztam, és kell a változatosság. Rossz belegondolni abba, hogy mennyi részét ismerem már a környező világunknak, miközben a saját testem izmait alig. 

Szólj hozzá!

Címkék: svédmasszázs ólomüveg masszázs tanfolyam Fulbright Vakok Intézete Nádor terem Idegenvezetők Világnapja


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr655115345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása