Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.02.12. 08:00 Keppi

2013 első felének tervei

Avagy a terveim a rövid távú jövőre.

Az itthoni szakom harmadik és egyben utolsó előtti félévének végzése lesz persze a fő attrakció, de e mellett sok más dologgal is szeretnék foglalkozni az elkövetkezendő hónapokban. Csak címszavakban itt, és máris kifejtem: túravezetői tanfolyam, masszázs tanfolyam, gyerektábor szervezése, új laborgyakorlatok tartása, újságcikk írása, Műhely cikkírói tanfolyam, diploma írása és az áramlástan új nézőpontba helyezése. Felsorolni picit soknak tűnik, ráadásul ezek csak a biztosak, néhány még szervezés alatt van.

Természetesen a diploma írása az iskolai feladatok közé tartozik, annál is inkább fontos, mert azonos a Fulbright témámmal. Továbbra is az aero-akusztikával foglalkozom, tehát a levegő által keltett zajokkal, amikről egy mikrofontömbös eszközzel tudunk fényképet készíteni. Persze maga a téma nagyon durván matematikán alapul, így sokat kell dolgozni vele, hogy a félév végére kitűzött célig eljussak, és megtanuljam a mikrofontömbös eszköz rejtelmeit - hogy aztán egy év amerikai szünet után tovább tudjam folytatni itthon.

Talán a számomra szakmailag legérdekesebb téma amit én az áramlástan új nézőpontba helyezésének nevezek, és ez alatt az aerodinamikának egy új megközelítését értem a madarak repülésének tanulmányozásával. A műszaki életben rengeteg dolog van, amit a természettől tanultunk el, kezdve a kompozit szerkezetektől amit mindenki megtalál nagyjából 1 méteres körzetében, jobb híján a testünk 15-20 százalékát alkotó csontok formájában. Egészen addig, hogy bizonyos madaraknak miért van előre nyilazva a szárnyuk. Biztos vagyok benne, hogy kevés olyan ember van a világon, aki eddig próbálta a biológiát és az áramlástant ilyen formán összekapcsolni, pedig egészen biztos vagyok benne, hogy itt még sok felfedezésre váró dolog van.

800-siraly.jpg

Jelentkeztem a Műegyetemi újság egy képzésére, amelyen cikk írást fogunk tanulni. Ezzel talán nem csak a blogom színvonalát emelhetem, hanem a kezeim közül kikerülő munkákét is - például a diplomámét. És a buborékos témánál is jó haszna lehet - amiről már szintén írtam korábban, és ha egyszer kész lesz még fogok is. Erről szeretnénk majd egy cikket írni valamelyik újságba, de ez a projekt még nagyon lassan halad.

Már említettem, hogy laborgyakorlatokat tartok nálam fiatalabb hallgatóknak, és ahogy az elmúlt egy évben, ez idén is folytatódik az Áramlástan Tanszéknek hála. Ezt jó lehetőségnek tartom abból a szempontból, hogy emberekkel foglalkozhatok, amit alapból is szeretek, másrészt megpróbálhatok visszaadni azokból a jó dolgokból, amiket én kaptam egyetemi tanulmányaim során. Ez egy morális kérdés, de igyekszem olyan "tanár" lenni, akiknek az óráit én mindig szerettem. Ezek azok a tanárok voltak, akik értették és szerették a témát amiről beszéltek, és így egészen más érzéseket keltettek bennem, mint más tanárok. Mindig törekszem arra, hogy felkeltsem a hallgatótársaim érdeklődését a téma iránt, és én is rengeteget tanulok közben. Hogyan motiváljam őket, melyek azok a részei a témának amik látszólag csak engem érdekelnek, és mivel tudom az ő érdeklődésüket felkelteni. Igazából minden az arcukra van írva. Saját magam fejlődését tekintve idén két új labor gyakorlatot fogok az eddigi kettőhöz hozzátanulni, valamint egyik angol képzésben is fogok labort tartani.

A túravezetői tanfolyam nem saját, hanem Nándi ötlete volt. Nándiról már írtam korábban, jó barátom, akinél Stockholmban is jártam kint. Már egy éve szerettünk volna a túravezetői tanfolyamra jelentkezni, de akkor már nyár környéke volt, és ezek a tanfolyamok valami rejtélyes oknál fogva csak januárban indulnak. Így akkor lemaradtunk, de idén már nem. Azóta több érdekes előadáson vagyunk túl, például kőzettan és biológia, de még rengeteg minden vár ránk. Már megvolt az első közös bemelegítő túrája is a NaPi csapatnak, és nem sokára elkezdünk egy kis csapatot is építeni azon ismerőseinkből, akik szívesen kirándulnának fantasztikus hangulatban, csodálatos helyeken. Ha már túravezetők vagyunk, akkor szervezhetünk túratáborokat is - persze még nem egyedül, de tervbe van véve egy nyári egy hetes gyermektábor szervezése - ahol a túrázáson és az ehhez szorosan kapcsolódó dolgokon kívül természetesen különböző sportprogramok, kincskeresés, zsonglőrködés és repülőgépészeti alapismeretek is lesznek. Ez utóbbi persze még kérdéses.

Végül a masszázs tanfolyamról, amelynek nincs különösebb célja, mint egy érdekes dolog megtanulása, egy nyilvánvalóan amatőr szinten. Megmosolyogtuk, hogy ha befuccsol a mérnöki munka, akkor ez még mindig ott lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: túra svédmasszázs áramlástan demonstrátor BME Áramlástan Tanszék túravezetői


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr25056525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása