Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) Ösztöndíj (1) ösztöndíj (12) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2012.12.18. 10:40 Keppi

Egy falat Amerika Budapesten?

Az amerikai útra készülődvén elkezdtem letöltögetni egyik kedvenc műsoromat, a Man v Foodot, avagy a Fald fel Amerikát! Aki nem ismerné: létezik a Földön egy Adam Richman nevű fickó, aki egy átlagos férfi, hatalmas étvággyal -saját bevallása szerint, és aki végigeszi Amerika legjobb sütödéit, természetesen nem kihagyva az evőversenyeket sem. Evés közben nézve garantáltan igaz lesz ránk a mondás, miszerint evés közben jön meg az étvágy. Édes, sós, füstölt, pácolt.. minden előfordul a műsorban, és a műsorvezető olyan lelkesedéssel adja elő az egészet, ami miatt szerintem megéri követni a kalandjait. A Varieté bisztróban ebből az íz- és hangulatvilágból kaphatunk egy kis ízelítőt.

A Varieté igyekszik minél inkább autentikusnak tűnni. Talán 2 év múlva már jobban meg tudom ítélni, hogy ez mennyire sikerül nekik, de így jónak tűnik. Kis kosarakban érkező tisztességes adagok, valamint kulturált árak jellemzik a Fővám tértől gyalog 5 perc alatt megközelíthető kis étkezdét. Szeptember környékén nyitottak, ám a hideg beálltával a fűtési rendszerük csődöt mondott, így december 10-éig kellett várni az újranyitásra. Megtörtént. Bár potyára mentem oda ez idő alatt nagyjából háromszor, azóta már sikerült kétszer is bevennem a helyet. 

Rengeteg étel közül lehet választani, első körben szót érdemelnek a hamburgerek: 20 dekás minőségi marhahúsból készült húspogácsa, házilag készült zsömle, megfelelően ropogós saláta és paradicsom, valamint választható szósz a 16 féle házilag készült szósz közül. Ez a klasszikus, és még lehet cifrázni. A bacontől kezdve a cheddar sajton és a karamellizált hagymán át a kéksajtig szinte minden megtalálható. Menüben kérve 300 forinttal kell többet fizetni, cserébe pedig finom, házilag készült és/vagy fűszerezett sültkrumpli, hagymakarikák vagy coleslaw (amerikai édes káposztasaláta) négyesből kettőt választhatunk. A legnagyobb hamburgerben egyébként fél kiló marhahús van, miközben a 20 dekás is legtöbbünknek már elegendő.

A másik specialitás a Pulled Pork. Őket idézve:

A Pulled Pork szendvicstől az ízlelőbimbóid teljesen kiakadnak! Először kizárólag nálunk a Varieté Bisztróban! Hogy mitől különleges? 24 óráig készítjük csak Nektek: egy speciális fűszerkeverékkel hosszasan pácoljuk, majd 12 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, lassan sütjük. A végeredmény pedig: egy ropogós külsejű, szaftos és olyannyira omlós hús, hogy éppen csak egy villára van szükség ahhoz, hogy “szálaira tudjuk” húzni a sültet. Innen kapta ez a szendvics a “Pulled Pork – Húzott sertéssült” nevet Amerikában.

IMG-20121215-00076 (1).jpg(Köszönöm a képet Juditnak!)

Ezt is megkóstoltam, és tényleg finom. bár sajnos az én szám nem volt elég nagy, hogy átérje az egész szendvicset. Ez nem az ő hibájuk. A sertéshús nem tartozik egyébként a kedvenceim közé - úgy gondolom, hogy az vagy, amit megeszel, és a malac moslékot eszik, többnyire. Viszont a húsokat alapvetően nagyon szeretem, ezért nem hagyhattam ki egy ilyen különlegességet. És azt sem mondhatom, hogy megbántam volna.

Ami negatívum volt, az a várakozási idő. Persze jó munkához idő kell, de a Pulled Porkra nagyjából 45 percet kellett várni, ami egy picit sok, ha az ember csak be akar kapni valamit. Ez talán betudható a nem régi nyitásnak is, és a visszajelzések alapján úgy gondolom be fognak gyorsulni. A hely mindenesetre ígéretes, a kiszolgálás kedves, az árak elfogadhatóak: 1000-1500 forint körül vannak a hamburgerek, amiktől már jól lehet lakni, a jövőben evőversenyek is várhatóak, valamint a kezdeti időkben (most) még mindig van szabad asztal is. Ajánlom mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: étkezde amerikai konyha Budapest


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr964970881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása