Az amerikai útra készülődvén elkezdtem letöltögetni egyik kedvenc műsoromat, a Man v Foodot, avagy a Fald fel Amerikát! Aki nem ismerné: létezik a Földön egy Adam Richman nevű fickó, aki egy átlagos férfi, hatalmas étvággyal -saját bevallása szerint, és aki végigeszi Amerika legjobb sütödéit, természetesen nem kihagyva az evőversenyeket sem. Evés közben nézve garantáltan igaz lesz ránk a mondás, miszerint evés közben jön meg az étvágy. Édes, sós, füstölt, pácolt.. minden előfordul a műsorban, és a műsorvezető olyan lelkesedéssel adja elő az egészet, ami miatt szerintem megéri követni a kalandjait. A Varieté bisztróban ebből az íz- és hangulatvilágból kaphatunk egy kis ízelítőt.
A Varieté igyekszik minél inkább autentikusnak tűnni. Talán 2 év múlva már jobban meg tudom ítélni, hogy ez mennyire sikerül nekik, de így jónak tűnik. Kis kosarakban érkező tisztességes adagok, valamint kulturált árak jellemzik a Fővám tértől gyalog 5 perc alatt megközelíthető kis étkezdét. Szeptember környékén nyitottak, ám a hideg beálltával a fűtési rendszerük csődöt mondott, így december 10-éig kellett várni az újranyitásra. Megtörtént. Bár potyára mentem oda ez idő alatt nagyjából háromszor, azóta már sikerült kétszer is bevennem a helyet.
Rengeteg étel közül lehet választani, első körben szót érdemelnek a hamburgerek: 20 dekás minőségi marhahúsból készült húspogácsa, házilag készült zsömle, megfelelően ropogós saláta és paradicsom, valamint választható szósz a 16 féle házilag készült szósz közül. Ez a klasszikus, és még lehet cifrázni. A bacontől kezdve a cheddar sajton és a karamellizált hagymán át a kéksajtig szinte minden megtalálható. Menüben kérve 300 forinttal kell többet fizetni, cserébe pedig finom, házilag készült és/vagy fűszerezett sültkrumpli, hagymakarikák vagy coleslaw (amerikai édes káposztasaláta) négyesből kettőt választhatunk. A legnagyobb hamburgerben egyébként fél kiló marhahús van, miközben a 20 dekás is legtöbbünknek már elegendő.
A másik specialitás a Pulled Pork. Őket idézve:
A Pulled Pork szendvicstől az ízlelőbimbóid teljesen kiakadnak! Először kizárólag nálunk a Varieté Bisztróban! Hogy mitől különleges? 24 óráig készítjük csak Nektek: egy speciális fűszerkeverékkel hosszasan pácoljuk, majd 12 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, lassan sütjük. A végeredmény pedig: egy ropogós külsejű, szaftos és olyannyira omlós hús, hogy éppen csak egy villára van szükség ahhoz, hogy “szálaira tudjuk” húzni a sültet. Innen kapta ez a szendvics a “Pulled Pork – Húzott sertéssült” nevet Amerikában.
(Köszönöm a képet Juditnak!)
Ezt is megkóstoltam, és tényleg finom. bár sajnos az én szám nem volt elég nagy, hogy átérje az egész szendvicset. Ez nem az ő hibájuk. A sertéshús nem tartozik egyébként a kedvenceim közé - úgy gondolom, hogy az vagy, amit megeszel, és a malac moslékot eszik, többnyire. Viszont a húsokat alapvetően nagyon szeretem, ezért nem hagyhattam ki egy ilyen különlegességet. És azt sem mondhatom, hogy megbántam volna.
Ami negatívum volt, az a várakozási idő. Persze jó munkához idő kell, de a Pulled Porkra nagyjából 45 percet kellett várni, ami egy picit sok, ha az ember csak be akar kapni valamit. Ez talán betudható a nem régi nyitásnak is, és a visszajelzések alapján úgy gondolom be fognak gyorsulni. A hely mindenesetre ígéretes, a kiszolgálás kedves, az árak elfogadhatóak: 1000-1500 forint körül vannak a hamburgerek, amiktől már jól lehet lakni, a jövőben evőversenyek is várhatóak, valamint a kezdeti időkben (most) még mindig van szabad asztal is. Ajánlom mindenkinek!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.