Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2011.10.07. 21:54 Keppi

La troisième semaine

A harmadik hét iskolai eseményei következnek.

-Matek: totálisan kiakasztó tárgy továbbra is. Olyan sebességgel vesszük az anyagot, hogy még alig tettem túl magam a tenzorok diadikus és triadikus szorzásával járó megrázkódtatáson (és hogy az eddig tanultakkal ellentétben nem csak skalárnak, hanem vektornak, sőt, tenzornak is lehet grandiense), már a komplex függvények integrálásánál és a residuumoknál vagyunk. Egyik órán feladatokat oldottunk meg, kiadott az órára 30 feladatot a tanár, a legjobbak 10ig jutottak, bár ők már az internetről szedték a válaszokat laptoppal. Ha ilyenek lesznek a vizsgában (márpedig elég valószínű), akkor fel kell kötni a nadrágot.

-Programozás: itt már volt egy kis sikerélményem. Elsőként sikerült a csoportból a Fortran programot módosítanom, és lefuttatni amit kellett. Plusz még a Matlabba is sikerült bevinni, és kirajzoltatni az eredményeket. Szerencsére nem nekünk kellett mégsem megírni a programot, hanem csak módosítani kellett rajta (bár programozói tudás nélkül az is vicces). Bár lesz egy project munka, amikor programot kell írni, de az is Matlabban lesz. Ebből a tárgyból inkább a vizsga lesz nehéz, bár ha időrendben haladok, akkor előbb a matekkal kell foglalkozni, mert az még az egy hetes szünet előtt lesz.

-Angol nyelv: vége. Írtunk búcsúzásképpen egy GRE tesztet belőle, aminek majd egyszer lesz eredménye. És remélhetőleg sikerül vele bezsebelni az első, 1 darab érte járó kreditet. Így már csak 20 kredit kell kötelezően :)

-Francia nyelv: második óra is megvolt. A nyelvtanon és a feladatokon kívül mindig van egy kis kultúra is, és elég érdekes dolgokat tanulunk rajta. Franciaország szimbólumai voltak a héten.

-Statisztika: megkaptuk a házi feladatot. Az órán 1,5 óra alatt ismét sikerült 1 feladatot megoldanunk közösen, házinak feladott egyből 5 feladatot (elég optimista) :) Ráadásul még nem is az egyszerűbb fajtából, de elvileg az eddigiek alapján már meg tudjuk oldani (eddig a Markov láncokat tanultuk, és volt egy általános statisztika bevezető).

-Bibliography technics, patens: erről ezentúl nem sokat fogok írni. Egy posztert kell készíteni, és még vizsga sem lesz belőle, csak elő kell adni a posztert. Ez is potya 1 kreditnek tűnik.

-Project menedzsment: ez egy kicsit aggasztóbb tárgy. Iszonyatosan sokat beszél a tanár, és még a diákon is sok anyag van. Szerencsére szépen beszél angolul, ami itt elég ritka. De mindezt 0,5 kreditért azért.. :) (A BME-n nincs 2 kreditnél kevesebbet érő tárgy.)

Szólj hozzá!

Címkék: francia ensam


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr903286399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása