Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) road trip (1) Road Trip (13) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2011.10.01. 10:27 Keppi

La deuxième semaine

 Gyors helyzetjelentés a 2. teljes hétről.

Az alábbi tárgyakat tanulom: 

-Matematika: a tanár nem beszél jól angolul. A 'the'-t 'ző'-nek mondja, a 'length'-et 'lencs'-nek. Szerinte ő majd downloadolja az anyagokat a honlapra, ahonnan mi majd uploadolhatjuk a gépünkre. És gyakori szófordulata, hogy if you are a vector. Múltkor azt is mondta, hogy if you are a pendrive. Reggel mintha láttam volna két pendriveot sétálni az utcán kézenfogva, lehet rájuk gondolt. Egyébként az anyag is nehéz. Valószínűleg a matek a franciáknál az egyik, ha nem a legnehezebb Európában. Ők épp ezért nem is csak 3 félévet tanulták a 3 év alatt, hanem minden félévben volt/van matekjuk. Most a tanár feladott 3 25 oldalas tanulmányt elolvasni, és hogy az ebben elv szerint leírt optimalizációt programozzuk le Matlab-ba. Érdekes lesz..:)

-Programozás, numerikus szimuláció: gyakorlatilag minden, ami a matekból kimaradt. Gaussz elimináció, LU felbontás, approximációs eljárások, iteratív módszerek (Gauss-Seidel, SOR, Jacobi, Konjugált gradiens), interpoláció (Lagrange, Hermite, spline). Ez volt a hét programja. Kicsit sok, és ez még csak az anyag fele. Miközben ezeket Matlabba programozzuk, fortranba kellene a final projectet programozni, ami a steady heat equation alapján még pontosan nem tudom, hogy micsoda.

-Statisztika: egy vicces óra, mert feladatokat oldunk meg, de úgy jön a tanár, hogy ő sem tudja a megoldásokat. Gyakorlatilag eddig a középiskolás tapasztalataimból táplálkozom, de főleg józan észből. Ők is szenvednek vele, pedig elvileg előző félévben már tanulták. Amúgy várom már hogy jöjjenek az olyan tárgyak, mint hőtan, áramtan - végre valami amit én tanultam, és ők nem. :)

-Irodalomkutatás, szabadalmak: potya 1 kredit lenne. De a tanár egy idióta, és franciául tartja. Hogy lehet ilyet egy angol nyelvű képzésben? Azt mondja sorry nincsenek meg a diák angolul. Oké, ha a diák franciák még nem a világ vége, csak beszélne mellé angolul. Egyébként egy posztert kell majd készíteni egy kutatásból, ami igazán hasznos lesz a szakdolgozathoz. (Meg persze a végén lesz írásbeli vizsga, ami francia szöveg alapján érdekes lesz..)

Végül azért örömteli dolgokat is írok :)

-Angol: továbbra is az egyik legjobb tárgy. GRE, TOEFL teszteket töltögetünk, de ez elég hasznos dolog.

-Francia: megvolt az első órám. Összesen hárman vagyunk külföldiek, így hármunk miatt bérelt a suli egy tanárt. Konkrétan ráadásul külön vagyunk bontva, mert én jobban beszélek franciául a másik két srácnál. Köszi Márton! :) Így 1 az 1-ben vagyok a tanárral szemben 2 órán át. Szóval első alkalomból izomból "beszélgettünk" a tanárnővel. Olyan, hogy nem kell semmit sem jegyzetelnem, mert a laptopjába írja a szavakat és kifejezéseket (amit kivetít), és óra után elküldi nekem. Szóval így annyit lehet fejlődni, amennyit csak szeretnék, illetve esetemben amennyit csak időm engedi.

A hétvégi program: tanulás ezerrel, és vasárnap Ágival és Norbival főzünk :)

Még annyit, hogy tegnap észrevettem, hogy a sulim felé az egyik utcasarkon van egy hatalmas templom. Szent Anna templom a neve, és gyakorlatilag egy lábjegyzetet érdemel csak a könyvekben, ha egyáltalán szó esik róla. Pedig ahhoz képest elég nagy, és nem is csúnya. Felteszek róla pár fotót annak illusztrálására, hogy itt az ilyen templom jelentéktelennek számít: 

2 komment

Címkék: párizs nyelvtanfolyam ensam


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr93269394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keppi · http://keppi.blog.hu/ 2011.10.02. 12:16:10

@claudefrollo: tyű Ági, tök jó a blogod! És milyen rég óta írod már, ámulok :)
süti beállítások módosítása