Voilà ma vie!

Keszte Pisti vagyok, ez a blog elsősorban a családomnak, barátaimnak, és ismerőseimnek szól arról, hogy éppen hol vagyok, és mi történik velem. Fél év párizsi Erasmus után 3 félévet töltöttem a BME Gépészmérnöki Modellezés mesterképzésén, majd a Fulbright ösztöndíjnak hála most Amerikában tanulok a Georgia Institute of Technology egyetemen, Aerospace Engineering mesterképzésen.

Címkék

1-es út (1) A38 (1) Air France (1) Akumal (1) Altaussee (1) Amerika (41) Amerikai foci (6) amerikai konyha (5) Amerikai Nagykövetség (1) áramlástan (5) Áramlástan Tanszék (2) Arizona (1) Atlanta (34) Atlanta Hawks (1) Ausztria (2) Balaton (1) beszámoló (29) BL (1) BME (5) bme (13) Boston (3) BroCamino (2) buborék készítés (1) Budai-hegység (1) Budapest (11) Buford (1) Caltech (1) Cancun (1) career decelopment (1) Career Development (1) Charleston (1) Charlotte (1) Chicago (1) Cleveland (1) Cover Letter (1) Cupertino (1) CV (1) Death Valley (1) Delaware (1) Delta (1) demonstrátor (1) dopping (1) dragon boat (1) El Camino (1) ensam (19) étkezde (1) európai (2) felmérés (1) felvételi (1) film (1) Firefly Run (1) Florida (3) Formula 1 (1) francia (15) francia konyha (9) Freddy Mercury (1) Fresno (2) FTC (1) Fulbright (28) Gateways Orientáció (2) Georgia (1) Georgiatech (30) Grand Canyon (1) GRE (1) Greyhound (2) GSU (3) Gyermekvasút (1) HAESF (3) Halloween (2) (1) Hungaroring (1) Idegenvezetők Világnapja (1) induló (1) interjú (1) J-1 vízum (1) Kalifornia (1) KEK (1) készülődés (8) kézilabda (1) koli (10) Kolibri (2) koncert (3) Lake Lanier (1) látogatók (14) Los Angeles (3) Los Angeles Lakers (1) Lufthansa (1) masszázs (1) masszázs tanfolyam (1) Memphis (2) Merida (1) Mexikó (1) Miami (1) MIT (1) Montgomery (1) Nádor terem (2) NAPI túra (1) NASCAR (3) National Park (4) Nevada (1) New Orleans (1) New York (1) New Yorki (1) nyár (1) nyelvtanfolyam (2) ólomüveg (1) oltás (1) ORGT (1) ösztöndíj (12) Ösztöndíj (1) Paddy And The Rats (1) paristech (4) párizs (36) Pensacola (1) Philadelphia (2) Piedmont Park (1) Pilis (1) Pittsburgh (1) Playa del Carmen (1) Portland (1) pszichológia (1) pszichológia napja Budapest (1) Queen (1) Road Trip (13) road trip (1) Salzstiegel (1) San Diego (1) San Francisco (3) Savannah (1) SCAD (1) Sequioa (1) síelés (2) solar decathlon (1) sportpszichológia (1) Stockholm (1) Stone Mountain (1) svédmasszázs (2) Szigetköz (8) tájfutás (6) TEDx (1) thai masszázs (1) Thanksgiving (1) TOEFL (1) Tululah Gorge (1) Tulum (1) túra (16) túravezetői (7) UGA (2) USA (46) USA vízum (2) Vakok Intézete (2) Virginia Tech (2) Washington (1) Washington DC (1) WestMar (6) West Point (1) Winston.Salem (1) Yosemite (2) Yoshua Trees (1) Címkefelhő

2013.08.27. 16:14 Keppi

Itt élek Atlantában

Ez a hétvége is eseménydúsan telt Gabiékkal, az előzőleg beharangozott pénteki nap pedig teljesen felforgatta az addigi terveimet, szinte minden téren. Ezeket csak a hatáskeltés kedvéért írtam le, mert most a házról lesz, ahol a következő 8 hónapban lakni fogok.

westmar.JPG

A hely a WestMar Student Lofts nevet viseli, és a nevéből sejthetően az egyetemtől nyugatra (egészen pontosan dél-nyugatra) helyezkedik el. Címe, csak a teljesség kedvéért, 800 West Marietta Street NW, Atlanta, Georgia, 30318. Az interneten nagyon rossz véleményeket olvasni róla, és ezekre alapozva őszintén megvallva nem akartunk idejönni. De amikor itt jártunk egy kedves lány körbevezetett minket, és teljesen meggyőzött arról, hogy mennyire jó is ez a hely. Először is saját fürdőszoba mindenkinek, ami nem alap máshol, ám annál fontosabb. Amikkel magasan a többi hely fölé emelkedik, azok az extra szolgáltatásai. Ilyen a saját konditerem (ami nagyon jól felszerelt, 0-24 órás üzemben), a fenti képen is látható úszómedence, és van egy több részre elválasztott tanuló egység, ha a szobánk nem lenne megfelelő.

DSCN0741.JPG

DSCN0742.JPG

DSCN0743.JPG

DSCN0737.JPG

DSCN0738.JPG

A nagy-sebességű internet is benne van az árban (Párizs után ez is szempont), valamint a földszinten wifi és ingyenesen használható számítógépek vannak. Van egy bolt is, ami egyébként önkiszolgáló, és egy game room, ahol lehet billiárdozni és ping-pongozni. Van egy gép, amiből $1-ért lehet DVD filmeket kölcsönözni (és mivel kaptunk ajándékba egy DVD lejátszót egy indiai családtól, ezért már fel is avattuk a múlt héten).

DSCN0744.JPG

DSCN0746.JPG

Kint grillező helyek vannak, van még homokos röplabda pálya is, valamint a több szintes parkoló legfelső, hatodik szintjén futópálya (margitszigetihez hasonló anyagból). Ezek persze mind fontosak, de Atlanta nem a közbiztonságáról híres, így vannak ezeknél fontosabb szempontok is. Múlt héten egyik nap hallottuk a hírekben, hogy 5 lövöldözés volt a belvárosban, amelyből 2-ben valakit le is lőttek. A mi környékünkre azt mondják, hogy nem a legjobb, de itt jön be az, hogy oda kell menni, és meg kell nézni. Ez a környék tény, hogy nem egy Champs Elysée, de egyáltalán nem mondanám rossznak. Viszont az apartmannak van saját 0-24 órás biztonsági szolgálata, és egy csomó helyre el is visznek bennünket: menetrendszerinti járatot üzemeltetnek csak nekünk a Georgia Tech-re, Georgia State-re (ez a másik atlantai, egyébként rivális egyetem), a Walmartba (ez a bolt, hatalmas), valamint hétvégente az Atlantic Station-be, ami egy nagyon modern üzleti és szórakoztató negyede Atlantának.

A mi kis apartman részünkben jelenleg hárman vagyunk, róluk talán már írtam korábban. Antoine, a francia srác, aki szintén Aerospace Engineeringet tanul, bár közös óránk sajnos ebben a félévben nincs. Ő egyébként Franciaországban az École Polytechniquen tanult, ami a világ egyik legjobb egyeteme. Szóval elég okos. Van még Ioana, romániai Fulbrightos lány, aki a GSU (Georgia State University-n) tanul sport témában valamit. Mivel mind szeretjük a sportot, ezért felírtuk a nappaliban egy-egy ablakra a céljainkat (le lehet majd törölni), és írjuk a hozzá vezető edzéseket. Egyébként Antoine és én minden nap főzünk magunkra, ő általában vacsorát csinál magának, és napközben a városban kajál, én egész napra főzök minden este. 

Az apartmanba belépve tehát van egy hosszú folyosó, amelynek jobb oldalán a klímagép, ami azért zajos, ha a klíma megy. Jellemzően nem használjuk, de néha muszáj, mert a magas páratartalom miatt máskülönben elkezdődne a penészesedés. Következő ajtó mögött a mosó és szárítógép lakik.

DSCN0710.JPG

Majd beérünk a nappaliba, ami még azért nem tökéletesen berendezett. Tervezünk valami képet a falra, és valami nagy zöld növényt. Szóval most még kicsit sivár az egész. A TV-t viszont akármikor bekapcsolom, mindig találok valamelyik adón vagy Jóbarátokat, Vagy How I Met Your Mother-t, vagy The Big Bang Theory-t, vagy Two and a Half-t (Két pasi meg egy kicsi). És baseballt / amerikai focit. Múltkor még a spanyol szuperkupát is elcsíptem, pedig csak kajáláskor kapcsolom be, és csak akkor, ha nincs más itthon.

DSCN0711.JPG

Itt van a konyha egyből jobbra, amely nem meglepő módon amerikai konyhás elrendezésű. Van sütőnk, mikrónk, hűtőnk, mosogatónk, és már edényeink is. Nagy előnye volt a helynek, a különálló apartmanokkal szemben, hogy a konyha felszerelt, és nem kellett az első héten hűtő után rohangálnunk például. Az ablakból elég szép a kilátás, fák vannak előttünk melyek között rálátni a medencére.

DSCN0736.JPG

DSCN0713.JPG

Az én szobám az alábbi képeken látható, a fürdőben még a színek is össze lettek egyeztetve. Szinte az összes felszerelést egyébként az $1 Store-ban vásároltam, a függönytől kezdve a szőnyegen át egészen az fogkefe tartóig (de még a fogkrémet is, ráadásul jó márkájú dolgokat is össze lehetett szedni). A padló csiszolt beton, még néhány szőnyeg kelleni fog, hogy feldobjam, de így is megvan a maga beütése.

DSCN0719.JPG

DSCN0714.JPG

Végezetül a kilátás az én ablakomból. Én elégedett vagyok vele, és az épület jó oldalán is lakunk, mert a másikon egy iparvasút van 5 vágánypárral, éjjel-nappali üzemben, és néha igen hangos. Ma reggel vagy 2 percen keresztül nyomták a légkürtöt, ami azért elképesztően hosszú. Én csak egy kis súgást hallottam, de a túloldalon el tudom képzelni, hogy beremegtek az ablakok, és reggel 7-kor nem ez a legjobb ébresztő dallam.

DSCN0709.JPG

Mindent nyit egyébként a kulcsom, amely így néz ki. A kulcstartót már magam választottam :)

DSCN0724.JPG

1 komment

Címkék: Atlanta Georgiatech WestMar GSU


A bejegyzés trackback címe:

https://keppi.blog.hu/api/trackback/id/tr275479881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bronan 2013.09.09. 13:56:39

Király a pecó, bár én a helyedben a "homokos röplabda pályát" elkerülném :)
süti beállítások módosítása